perjantai 22. helmikuuta 2013

Proteiinipitoisia välipaloja kaupasta

Kaikkihan tietävät, että proteiinia tulee syödä paljon jos edes haaveilee kasvattavansa joskus lihakset. Sama pätee myös painoa pudottaessa, ethän halua menettää laihtuessasi myös lihaksiasi, tarvitset proteiinia. Päivittäisenä proteiinin saantina lihasta kasvattavalle harjoittelijalle sukupuolesta riippumatta on pidetty yleisesti n.2g/kg/vrk eli 60 kiloiselle naiselle noin 120g proteiinia päivässä. Mistä päivittäistä tavoitetta lähdetään keräämään? Aloitetaan välipaloista.

Mitä hyviä proteiinivälipaloja kaupasta löytyy?

1. Maitorahka. Sisältää hieman raejuustoa enemmän hiilareita ja vähemmän proteiinia. Mutta hyvä välipala sellaisenaan, hedelmän, marjojen tai mehukeiton kanssa. Säilyy laukussakin jonkin aikaa jos vielä sijoittaa kertakäyttö lusikoihin. Maksaa usein 0,6-0,9€ purkki, eli halpaa.
2. Raejuusto. Edellistä kovempi sijoitus, maksaa hieman enemmän 1-1,6€ purkki, mutta ehkä parasta ravintoa juuri ennen nukkumaanmenoa tai välipalana, sen sisältämän suuren kaseiini määrän takia. Vain vähän rasvaa ja hiilaria. Sopii myös aamulla puuroon!
3. Kananmunat. Legendaarista bodysafkaa. Ei tarvitse paljon perustella. Paljon proteiinia ja rasvaa, ilman hiilareita. Helppo keittää valmiiksi ja napostella vaikka töissä. 6kpl voi saada euronkin pintaan. 1-2 kananmunaa ei vielä heiluta kolesteroli arvojasi, vaan enemminkin tukee testosteronin tuotantoasi. Jos rasva pelottaa ota keltuainen pois ja käytä pelkkiä valkuaisia! Tee vihannes omeletti tai laita rasvatonta kinkkuakin sekaan. Mainio aamupala ja välipalana esim. töissä.
4. Tonnikala. Erittäin paljon proteiinia, eikä yhtään hiilareita, hyvää laihdutusruokaa. En muista hintoja mutta euron ja kahden välissä per purkki pyörii. Stydin makuista, sopii salaattiin ja raejuuston kanssa hyvä pari. Kovat jätkät ja akat syö sellaisenaan. Saa vedessä tai öljyssä, jos otat purkin öljyssä katso että öljy on hyvän laatuista. Öljyssä lilluvat palat ovat lähinnä helpompi syödä kuin vedessä, ne ovat hiukan maukkaampia.
5. Maito. Varsinkin valion uusi proteiinimaito! 5g proteiinia ja 5g hiilaria 1dl. Massanhankintaan kovaa kamaa. Dietillä kohtuudella hiilareiden takia. Parin egen pintaan litra, myydään myös pienemmissä mukana kannettavissa purkeissa 2,5dl. Maidossa on n. 70-80% hitaasti imeytyvää kaseiiniproteiinia ja 20-30% nopeasti imeytyvää heraproteiinia. Maidon käyttö palautumisjuoman sijaankin voi toimia sen sisältämien arvojen takia. Siitä on kuitenkin ehkä liian suuri osuus hidasta kaseiinia jotta soluille saataisiin heti sen tarvitsemat rakennusaineet. Päätä itse.
6. Maustetut proteiinirahkat ja proteiinijogurtit. Nykyään muodissa. Sisältävät ihan ok määrän proteiinia, mutta hiilaria on sitten hieman perustuotteita runsaammin. Hyvänmakuisia. Massanhankinnassa ok välipaljoa, painon pudotuksessa ei niinkään.
7. Paahdetut kanakuutiot. Ei enää niinkään välipala, mutta helppoudessaan mainitsemisen arvoinen. 23g proteiinia / 100g, ei yhtään hiilaria ja joku gramma rasvaa. Jäätävän kovaa dietti ruokaa, eikä vaadi kuin mikrossa lämmittämisen. Sekaan voi heittää pakastevihannespussin puolikkaan ja ääntä kohti. Toimii dietillä kuin tauti. Helppo tehdä töissä!

Yhteenveto: olemme nyt listanneet edullisia ja tehokkaita laihdutus ja lihaskasvuun tarpeellisia välipaloja. Varsinkin laihduttaessa hyviä valipaloja ovat kananmunat (tarvittaessa erotetaan valkuaiset), raejuusto, tonnikala ja miksei rahkakin. Lähes kaikki listaamani tuotteet sopivat heti nautittavaksi paitsi kanakuutiot, sekin vain lämmittämistä vaille. Lopuksi gainer mix.

Välipalavinkki:
Oma massankasvatus proteiinishake jos omistat tehosekoittimen. Luin aikanaan pakkotoiston foorumilta tämän ohjeen. laita n. 3dl proteiini piimää (valio) ja heitä shakeriin vielä yksi purkki valion maustettua rahkaa (kuningatar sekoitus). Tuloksena hyvänmakuinen ja proteiinipitoinen shake. Speksit: 1dl sisältää 86kcal, 6g proteiinia, 10g hiilaria ja 3g rasvaa. Makuna toimii myös vanilijan makuinen rahka!!

Jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti