torstai 15. toukokuuta 2014

Intra tuotteet

                                   INTRA



Markkinoilla on ollut jo hetken aikaa intra tuotteita, joita siis nautitaan treenin aikana. Intran perusajatus on tarjota suorituksen aikana välttämättömiä aminohappoja lihaksille, jotka ovat siis katabolisessa tilassa harjoituksen aikana. Lisäksi intra tuotteissa voi olla suoritusta tukevia aminohappoja kuten sitrulliini ja beta-alaniini (maitohapon puskurointi). Intran tehtävänä on myös nesteyttää kehoa hieman paremmin kuin vesi ja se tapahtuu tehokkaasti natriumin avulla, koska harjoituiksen aikan hikoillaan voimakkaasti ja suorituskyky laskee nopeasti mitä enemmän nestettä menetetään.

Kuinka suuri on ero sitten siihen, että nautittaisiin pelkkää vetää ja ennen harjoitusta vaikka heraproteiinia?

Koska aiheesta en ole löytänyt vielä tutkimusta mennään pelkillä oletuksilla ja maalaisjärjellä. Urheilujuoma on parempi nesteyttäjä kuin pelkkä vesi, tämä on fakta. BCAA ja EAA aminohappoja on heraproteiinissa, joten eroa aminohappojen nauttimisessa harjoituksen aikana vs heraproteiinin nauttiminen ennen treeniä voi olla vaikeampi havaita, oletan että olematon. BCAA:lla on kuitenkin kataboliaa estävä vaikutus, joten ei se kauheasti huonompikaan vaihtoehto varmasti ole. Sen käyttäminen voisi olla perusteltua kovalla dietillä. Lisäksi nestettä tulee varmasti nautittua enemmän kun se maistuu hyvältä. Unohtamatta palcebo efektiä. Beta-alaniini ja sitrulliini tehostavat suoritusta, niitä löytyy kuitenkin myös esim. treeniboosterista jos käyttää sellaista.

Intratuotteiden hinta/laatusuhde?

Valmiiden intratuotteiden suurin miinus on niiden kallis hinta. Mutta sellaisen voi tehdä myös itse, esim. ostamalla maustettua BCAA jauhetta ja sitten lisäilemällä siihen aminohappoja omien varojen ja tarpeiden mukaan. Olen listannut erilaisia valmiita intratuotteita joita voit vertailla. Intra tuotteeksi voidaan periaatteessa laskea myös pelkkä bcaa tai eaa tuote, mutta niitä en jaksa ruveta listailemaan. Vertaillaan hieman tuotteita.

Fast Intra 300g (9-15 annosta) n. 30€  3,3€/annos - 2€/annos.
Starnutrition Octane 750g (53 annosta) n. 37,9€ / tarjouksessa 26,5€  0,7€/annos - 0,5€/annos.
SciVation Xtend 420g-1125g (30/90 annosta) n. 27,9€-64,9€  0,93€/annos - 0,72€/annos.

Fastin intrassa on pohjana EAA aminohapot joihin sisältyy 50% BCAA:ta. Octanen pohjana on vain BCAA. Lisäksi fastin intrassa on beta-alaniinia ja kaliumia, mitä octanessa ei ole. Lisäksi fastin intrassa annoksessa on tuplasti enemmän proteiinia kuin octanessa, joten octanen annos on pienempi. Muuten tuotteet ovat aika samankaltaiset. Vaikka octanen annoskoko tuplattaisiinkin, se on silti reilusti halvempi annoskooltaan ja esim itse saan beta alaniinit pre workout tuotteista. Xtendistä minulla ei ole mitään kokemusta, mutta se näytti sisältävän vaikuttavimpina aineinaan BCAA:ta ja sitrulliinimalattia.

Miten itse olen käyttänyt intra tuotteita.

Intratuotteita olen käyttänyt itse aika paljon. Lähinnä juuri siksi että tykkään niiden mausta. Uskon että niistä on hyötyä varsinkin kun treeni venyy pitkäksi. Toiseksi tykkään käyttää intraa jos lähden harjoittelemaan tyhjällä vatsalla. Pluskaloreilla tykkään sekoittaa intrajuomaan vielä hiilihydraatteja, jolloin saan energiaa treenin aikana. On kuitenkin käyty viimeaikoina kovasti keskustelua onko hiilihydraatin nauttimisesta treenin aikana kauheasti hyötyä, ehtiikö se siis imeytyä.

Sitten se miljoonan dollarin kysymys, mikä on kuitenkin tässä kohtaa jokaisen huulilla. Suosittelenko käyttämään intratuotteita? Hmm... Sanotaanko näin, että jos sinulla on tauloudellisesti tiukkaa, pysy perustuotteissa kuten proteiinissa ja kreatiinissa, mutta jos sinulla on ylimääräistä ja haluat ostaa jotain vielä lisää, osta ihmeessä intra, jokin mikä hivelee makuhermojasi. Koska intrassa on oikeasti toimivia ainesosia eikä mitään humpuukkia. Jos olet kahden vaiheilla, sinulla on rahaa mutta olet hieman pihillä tuulella, osta maustettu eaa tai bcaa jauhe ja sekoita sitä itsellesi treenin ajaksi.  Bueno! Suurin hyöty intrasta on ehdottomasti dietillä. Toki se tukee suorituskykyä myös massakaudella jolloin siihen voi sekoittaa oman maun mukaan nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja kuten vitargoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti